Volledig scherm
ChristenUnie-raadslid Hanna Riezebos. © Gemeente Apeldoorn

Apeldoorns voorstel om te stoppen met PlusOV voorlopig van tafel

ChristenUnie, PvdA, SP en Partij voor de Dieren in Apeldoorn hebben hun voorstel om te stoppen met de regionale vervoerscentrale PlusOV teruggetrokken. De motie zou volgende week donderdag behandeld worden tijdens de raadsvergadering.

PlusOV is de regionale vervoerscentrale van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Sinds de start in 2016 zijn er problemen. Na het debacle van vorig jaar werd beterschap beloofd. Toch zijn er nog steeds veel problemen en dat was voor ChristenUnie reden de motie op te stellen. 

Dat de vier partijen er nu vanaf zien om de gemeenteraad erover te laten stemmen, heeft te maken met de ontwikkelingen van de laatste dagen, zegt raadslid Hanna Riezebos: ,,Je moet mensen de gelegenheid geven na te denken."

Advies

Op 27 september spreekt de raad over PlusOV. Voor november moet de negen gemeenteraden aangeven of ze door willen met de vervoerscentrale. Dat is slechts een advies. Uiteindelijk beslissen de colleges van burgemeester en wethouders.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn