Directeur Robert van Woudenberg (l) en locatieleider Roderick Kemper op het veldje dat tot stadspark omgetoverd kan worden. Op de achtergrond de Halstraat en PCBO-school Passe-Partout.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Robert van Woudenberg (l) en locatieleider Roderick Kemper op het veldje dat tot stadspark omgetoverd kan worden. Op de achtergrond de Halstraat en PCBO-school Passe-Partout. © Maarten Sprangh

Apeldoornse basisschool Passe Partout werkt met buurt aan stadspark

De omheining van het schoolplein is nadrukkelijk aanwezig. Het heeft voor Montessori-school Passe-Partout het voordeel dat de kinderen er veilig kunnen spelen. Maar richting de buurt lijkt de poort nadrukkelijk gesloten. Locatieleider Roderick Kemper ziet die situatie graag veranderen. De buurt denkt zelf mee en draagt ideeën aan. ,,Hier gaat iets moois ontstaan’’, zegt Kemper.

 1. Monsieur Beaujolais d’Apeldoorn moet jaar wachten op expositie, maar dat komt best goed uit
  PREMIUM
  met video

  Monsieur Beaujolais d’Apeldoorn moet jaar wachten op expositie, maar dat komt best goed uit

  Het hangt in de lucht, zegt Frank de Jongh. Zodra de druiven rijp zijn voor de pluk voelt de Apeldoorner een enorme drang zuidwaarts te gaan. In de Beaujolais wordt al vijftig jaar op zijn komst gerekend. Dit jaar zou een groot Frans museum zijn foto's, die hij van de pluk maakte, exposeren. Maar dat liep even anders, zoals meer anders in zijn leven verliep dan je zou verwachten.
 2. In memoriam: Frans de Jong als teammanager bij Dynamo bleek al snel een gouden greep
  PREMIUM

  In memoriam: Frans de Jong als teammana­ger bij Dynamo bleek al snel een gouden greep

  Een markante man, die je om een boodschap kon sturen, die geweldig kon organiseren, zijn afspraken altijd nakwam en Dynamo een fantastische uitstraling gaf. Maar vooral een gouden vent. Iedereen die met hem werkte, is lyrisch over zijn kwaliteiten én als mens. Frans de Jong, bekend geworden in de sportwereld als teammanager van het succesvolle volleybalteam Piet Zoomers/D, is overleden. Hij is 75 jaar geworden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn