Apeldoornse bodybuilder Camiel (43) aan de top dankzij ijzeren discipline: ‘Maar ik eet ook wel eens een patatje’

videoIn de tijden dat hij geen wedstrijden heeft, weegt Camiel Saris 114 kilogram schoon aan de haak. Maar drie maanden voor een groot evenement gaat hij een Spartaans regime aan. Het gewicht van de 43-jarige bodybuilder uit Apeldoorn zakt dan tot onder de 100 kilo. ,,Discipline is het belangrijkste.’’

Saris, regerend Nederlands kampioen in de klasse tot 100 kilo en internationaal topper in de masterklasse boven de 40 jaar, heeft tegenwoordig alleen een spiegel nodig om de staat van zijn lichaam te beoordelen. ,,Ik ben pas op mijn 30ste begonnen met bodybuilding. Daarvoor voetbalde ik en deed ik wel aan krachtsport. De eerste jaren heb ik heel veel begeleiding gehad, strakke schema’s afgewerkt en veel samengewerkt. Nu heb ik dat niet meer nodig. De trainingsschema’s hebben geen geheimen meer voor me, mijn eetpatronen zijn bekend. Ik hoef alleen maar in de spiegel te kijken om te zien of het goed zit’’, zegt de Apeldoorner die in het dagelijks leven rechercheur is, getrouwd en vader van twee kinderen.

  1. Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisiewereld
    PREMIUM

    Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisie­we­reld

    Vanaf oktober is op RTL 4 haar personalityshow Sweet Caroline te zien. De in Apeldoorn geboren en getogen Carolien ter Linden maakt naam als televisie-presentatrice. Het is een volgende stap in haar carrière, nadat de 44-jarige haar naam in de internationale modewereld vestigde. Zo ontving Ter Linden in 2011 de Amsterdam Fashion Award en is ze eigenaresse van haar bedrijf Passarella Moda, een bureau dat modellen scout en begeleidt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn