Volledig scherm
PREMIUM
In een voormalig growshop-pand aan de Griftstraat in Apeldoorn komt een broodjeszaak. Daar zijn omwonenden niet blij mee. © Gep Leeflang

Apeldoornse buren balen van komst broodjeszaak in Griftstraat

Eerst een growshop, nu een broodjeszaak. Bewoners van de Apeldoornse Griftstraat vinden het maar niks. Ze balen ervan dat de gemeente daar medewerking aan verleent. Maar door een ambtelijke fout moest de gemeente wel toestemming geven.

De eigenaar van het pand vroeg bij de gemeente een omgevingsvergunning aan om op de begane grond niet langer 'detailhandel' toe te laten, maar een broodjeszaak te mogen runnen. Op 19 september kwam die aanvraag binnen. Op 29 januari deed de gemeente een briefje op de post dat de vergunning was verleend. 'Van rechtswege' welteverstaan, want de gemeente had de 'beslistermijn' laten verstrijken.

Een groepje omwonenden stapte naar de onafhankelijke bezwarencommissie. De buren snappen er niks van dat er zo met hun belangen wordt omgesprongen. Ze willen bezwaar kunnen maken tegen een vergunning. ,,Maar doordat de vergunning van rechtswege is verleend komen we niet aan een 'inhoudelijke toets' toe'', zegt de gemeentejuriste. Met andere woorden: wat de buren er ook van vinden, die broodjeszaak mag er gewoon komen.

  1. Grappige prullenbakken in strijd tegen opwarming aarde

    Grappige prullenbak­ken in strijd tegen opwarming aarde

    Met de première van een animatiefilmpje over ‘Groene Daken’ rondde Waterschap Vallei en Veluwe gistermorgen de eerste samenwerking met hun Raad van Kinderen af. ,,We zijn heel enthousiast over de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de kinderen’’, vertelt Dijkgraaf Tanja Klip-Martin. ,,Met twee van de bijna honderd ideeën vanuit de Raad van Kinderen gaat het waterschap nu daadwerkelijk direct aan de slag. De andere 98 blijven zeker op de to-dolijst staan.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn