Het Caterplein, hét uitgaansgebied van Apeldoorn, is uitgestorven op vrijdagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Caterplein, hét uitgaansgebied van Apeldoorn, is uitgestorven op vrijdagavond. © Maarten Sprangh

Apeldoornse cafés in zwaar weer door coronacrisis: ‘Het is alle hens aan dek’

Voor kroegen in Apeldoorn zijn het zware tijden. Terwijl veel restaurants in allerijl bezorgdiensten op poten zetten om toch nog een beetje geld te verdienen, is de boel voor cafés volledig tot stilstand gekomen. ,,Het is te hopen dat de huurbaas ons tegemoet wil komen. Anders vrees ik het ergste.’’

Geen vrijmibo, geen feestgedruis vrijdag- en zaterdagnacht en geen voetbalbiertje op zondagmiddag. Het is weliswaar weekend, maar de kroegen in Apeldoorn blijven leeg. En dat zal de komende weken niet anders zijn. De cafés blijven in ieder geval tot 6 april potdicht, maar het valt niet uit te sluiten dat het huidige regime nog veel langer van kracht blijft. Kroegbazen in Apeldoorn houden de moed erin, maar voorzien problemen als de gedwongen sluiting met weken of zelfs maanden wordt verlengd.

 1. Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens seniorenuurtje in Apeldoorn
  PREMIUM

  Nog niet opgemaakt door de supermarkt tijdens senioren­uur­tje in Apeldoorn

  De zon is nog niet boven de horizon wanneer de eerste klanten met een winkelwagentje het AH-filiaal op winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn binnengaan. Het is maandagochtend en het van 07.00 tot 08.00 uur speciaal voor ouderen ingestelde boodschappenuurtje is net begonnen. Albert Heijn is ene van de supermarkten die helpt zo de ‘kwetsbare groep te beschermen in verband met het coronavirus’. En dat wordt gewaardeerd.
 1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

  Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

  Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn