Volledig scherm
Eerdere schoonmaakactie op de grafheuvels aan de Apeldoornse Heuvellaan. © Archeologiewacht

Apeldoornse grafheuvels krijgen opknapbeurt

Vier prehistorische grafheuvels in hartje Apeldoorn worden opgeknapt.

 Vrijwilligers gaan zaterdag 29 september aan de slag aan de Heuvellaan (Spainkbos) in Apeldoorn. Een aantal jaren geleden pakte de vrijwillige archeologiewacht de locatie ook al aan. Takken, jonge bomen en struiken moeten nu opnieuw worden verwijderd. Door de werkzaamheden worden de grafheuvels weer goed zichtbaar voor het publiek.  

Gemeentearcheoloog Marsja Parlevliet geeft ter plekke uitleg over het historische erfgoed voordat er van 13.00 tot 17.00 uur wordt gewerkt. De gemeente Apeldoorn, Erfgoedplatform Apeldoorn en Stichting Landschapsbeheer Gelderland zijn de initiatiefnemers tot de opknapbeurt. Wie een handje wil helpen mag meewerken, geeft de archeologiewacht Apeldoorn aan.

  1. Apeldoornse webshop laat spoor van gedupeerden na
    PREMIUM

    Apeldoorn­se webshop laat spoor van gedupeer­den na

    Leveranciers en klanten betichten webshop BMX Shop Apeldoorn massaal van oplichting. De webshop voor fietscrossartikelen van Apeldoorner Riny van Nieuwenhuizen zou wel afnemen van leveranciers maar niet betalen en klanten juist laten betalen maar vervolgens niet leveren. Van Nieuwenhuizen zelf ontkent oplichtingspraktijken en stelt juist zelf slachtoffer van een lastercampagne te zijn. Meerdere gedupeerden zeggen dat ze aangifte van oplichting hebben gedaan tegen de ondernemer. ,,Die man is ziek in zijn hoofd.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn