Harry Rutgers in de winkel van 11teamsports in Apeldoorn. Mensen kunnen daar hun overbodige voetbalspullen inleveren, die hergebruikt worden in Oeganda.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry Rutgers in de winkel van 11teamsports in Apeldoorn. Mensen kunnen daar hun overbodige voetbalspullen inleveren, die hergebruikt worden in Oeganda. © Kevin Hagens

Apeldoornse loods puilt uit met voetbalshirtjes voor jochies in Oeganda: ‘Zodra het kan, gaan we weer!’

Een jochie uit Oeganda in een shirt van pakweg Columbia of Go Ahead Eagles, die met kekke Nikes een doelpunt maakt op een hobbelveldje in Afrika. Het kan al een paar jaar dankzij een stel Apeldoorners, alleen nu niet door de pandemie. De loods met voetbalkleding raakt ondertussen bomvol.

0 reacties

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn