Volledig scherm
© Taina Monteiro

Apeldoornse markt wijkt voor bak zand

De Apeldoornse markthandelaren kunnen in de maand juli hun marktkramen niet op de gebruikelijke plek op het Marktplein neerzetten. In verband met het EK Beachvolleybal dat in Apeldoorn neerstrijkt, verplaatst het college van burgemeester en wethouders de warenmarkt.

Zowel de zaterdagmarkten van 14 en 21 juli, als de maandagmarkten van 9, 16 en 23 juli staan op die dagen langs de Kanaalstraat, Hofstraat, Hoofdstraat-Zuid en op het parkeerterrein tegenover de McDonald's. De woensdagmarkt kan op 11 juli gebruikmaken van het Raadhuisplein. Voor de markt een week later wijst het Apeldoornse college het Raadhuisplein nogmaals als marktterrein aan, en wanneer dit plein niet beschikbaar is, kunnen de markthandelaren uitwijken naar de Hoofdstraat - Zuid. 

Van 15 tot 22 juli staat Apeldoorn in het teken van het EK Beachvolleybal, dat in vier steden wordt gespeeld. Op het Marktplein wordt, net als tijdens het WK beachvolleybal in 2015, een beachvolleybalstadion gebouwd. 

  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn