Anne Terpstra in actie tijdens de olympische mountainbikerace. Ze wordt gevolgd door de Franse Loana Lecomte.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne Terpstra in actie tijdens de olympische mountainbikerace. Ze wordt gevolgd door de Franse Loana Lecomte. © AFP

Apeldoornse mountainbikester Anne Terpstra na vijfde plek op Spelen: ‘Dit was mijn beste wedstrijd van het jaar’

Anne Terpstra (30) is vijfde geworden op de olympische mountainbikerace in Izu, Japan. De Apeldoornse renster was tevreden met een sterke race, maar niemand was opgewassen tegen de Zwitserse winnares Jolande Neff.

 1. Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbikester Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”
  Play
  PREMIUM
  VIDEO & AUDIO

  Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbi­kes­ter Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”

  Ze kijkt nog regelmatig naar de enorme foto boven de grote hoekbank. Het beeld van Anne Terpstra (30), voor de tweede keer in haar leven deelnemer aan de Olympische Spelen, die juichend met twee armen de lucht in de finish over gaat en haar overwinning viert in Andorra. Waarmee ze de eerste Nederlandse mountainbikester werd die een wereldbekerwedstrijd won. Een moment dat haar leven heeft veranderd. ,,Ik ben liever voor mezelf geworden.”
 2. Apeldoornse kalverslachterij weer vol in bedrijf na roerige nacht: 84 activisten aangehouden
  PREMIUM
  VIDEO/UPDATE

  Apeldoorn­se kalver­slach­te­rij weer vol in bedrijf na roerige nacht: 84 activisten aangehou­den

  De schrik én boosheid zit er deze maandag flink in bij kalverslachterij Ekro in Apeldoorn, nadat een groep dierenactivisten zondagavond wist in te breken en zichzelf tot diep in de nacht vastketende in de productieruimten. Het bedrijf kreeg niet eerder te maken met een actie van deze grootte. De politie heeft 84 mensen, allen woonachtig in het buitenland, aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn