Anne Terpstra in actie tijdens de olympische mountainbikerace. Ze wordt gevolgd door de Franse Loana Lecomte.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne Terpstra in actie tijdens de olympische mountainbikerace. Ze wordt gevolgd door de Franse Loana Lecomte. © AFP

Apeldoornse mountainbikester Anne Terpstra na vijfde plek op Spelen: ‘Dit was mijn beste wedstrijd van het jaar’

Anne Terpstra (30) is vijfde geworden op de olympische mountainbikerace in Izu, Japan. De Apeldoornse renster was tevreden met een sterke race, maar niemand was opgewassen tegen de Zwitserse winnares Jolande Neff.

 1. Biljarters hard geraakt door hoge energieprijzen, heeft Henk uit Eerbeek de oplossing? ‘Ik heb goud in handen’
  PREMIUM
  met video

  Biljarters hard geraakt door hoge energie­prij­zen, heeft Henk uit Eerbeek de oplossing? ‘Ik heb goud in handen’

  Een verwarmde biljarttafel die loeit op 35 graden, terwijl-ie net zoveel energie verbruikt als een driepersoonshuishouden. Het is in de huidige energiecrisis een blok aan het been voor kroegeigenaren, zoals Marco van Amersfoort uit Vaassen. Komt de oplossing uit Eerbeek? Volgens biljartondernemer Henk ten Berk de Boer wel. ,,Ik heb goud in handen.”
 2. Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbikester Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”
  Play
  PREMIUM
  VIDEO & AUDIO

  Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbi­kes­ter Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”

  Ze kijkt nog regelmatig naar de enorme foto boven de grote hoekbank. Het beeld van Anne Terpstra (30), voor de tweede keer in haar leven deelnemer aan de Olympische Spelen, die juichend met twee armen de lucht in de finish over gaat en haar overwinning viert in Andorra. Waarmee ze de eerste Nederlandse mountainbikester werd die een wereldbekerwedstrijd won. Een moment dat haar leven heeft veranderd. ,,Ik ben liever voor mezelf geworden.”
 3. Apeldoornse Dansgroep Pierrot groeit qua leden, maar heeft qua vrijwilligers een flink tekort: ‘Dit kan zo niet doorgaan’
  PREMIUM

  Apeldoorn­se Dansgroep Pierrot groeit qua leden, maar heeft qua vrijwilli­gers een flink tekort: ‘Dit kan zo niet doorgaan’

  Met een twinkeling in de ogen klappen, springen en dansen de deelnemers van Stichting Pierrot in het gebouw op het terrein van zorgaanbieder ’s Heeren Loo waar ze wekelijks repeteren. De groep mocht onlangs het 100ste lid verwelkomen. Een positieve ontwikkeling dat het ledenaantal zo stijgt de laatste tijd, maar tegelijk levert dat zorgen op bij het bestuur.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn