Volledig scherm
Daar gaat ook de laatste karakteristieke woning. © Arnoud Heins

Apeldoornse nostalgie verdwijnt: de laatste ‘piramidewoning’ sneuvelt vandaag

Er verdwijnt vandaag een stukje Apeldoornse nostalgie. De laatste karakteristieke ‘piramidewoning’ in de wijk Zevenhuizen wordt gesloopt. 

Aan de Dovenetel stonden in totaal 43 huizen met een piramidedak. Daarvan zijn er inmiddels 42 ten prooi gevallen aan de sloophamer. Vanochtend maakt sloopbedrijf Schimmel ook de laatste karakteristieke woning met de grond gelijk. Ze maken plaats voor 52 nieuwe woningen. Ook die zijn bestemd voor de sociale huursector.

Opvallende plekken

Ongeveer de helft (25 woningen) van de nieuwbouw krijgt een plat dak en komt langs de Sluisoordlaan. De overige 27 huizen hebben een kap en staan her en der op openvallende plekken. Ze worden energiezuinig opgeleverd, voorzien van zonnepanelen en bodemwarmtepomp. 

De komende weken wordt het gebied bouwrijp gemaakt. De nieuwbouw start begin 2020. Ongeveer een half jaar later moeten de woningen klaar zijn. Wie belangstelling heeft zal nog even geduld moeten hebben. De woningen worden straks via de gebruikelijke weg verhuurd op basis van het puntensysteem van Woonkeus Stedendriehoek.

Volledig scherm
Verderop is alles al met de grond gelijk gemaakt. © Arnoud Heins
  1. Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’
    PREMIUM
    OPEN BRIEF

    Moederhart Heidi huilt, zoon Robin (14) verliest ‘thuis’ in Hoenderloo: ‘Alles in één klap weg’

    Robin is 1 van de 215 jongeren voor wie een andere plek moet komen, nu jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep gaat sluiten. Gezien de lange wachtlijsten in de jeugdzorg staat koepelorganisatie Pluryn voor een enorme klus. Betrokkenen zijn zeer bezorgd. Want voor jongeren als de 14-jarige Robin betekent een verhuizing véél meer dan slechts een koffer in- en uitpakken. Zijn moeder Heidi van 't Hoff maakt dat op indrukwekkende wijze duidelijk in deze open brief:

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn