Volledig scherm
Moslims ontvasten tijdens de Nationale Iftar 2018 op de eerste dag van de Ramadan © ANP

Apeldoornse politie dekt voor zeker 125 man de tafel voor iftarmaaltijd

De Apeldoornse politie kan woensdagavond in ieder geval voor 125 personen de tafel dekken voor de iftarmaaltijd. Op de uitnodiging van de politie hebben tot nu toe 125 mensen positief gereageerd. Zij zullen aanschuiven bij de maaltijd na zonsondergang.

Op de aankondiging van de moslimmaaltijd kreeg de Apeldoornse politie vanuit verschillende hoeken kritiek. De Gelderse PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber reageerde fel: de politie moet zich bezighouden met het oplossen van politiezaken en geen feestjes voor aanhangers van de islam organiseren. 

Politiechef Henk Lindt benadrukte dat de politie altijd op zoek is naar verbinding en dat het vieren van de iftar daar ook bij hoort. Net als het bezoeken van kerken, scholen, sportclubs en synagogen. Ook in de Tweede Kamer werd over de kwestie gesproken. Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus liet in antwoorden op vragen van de PVV weten het toe te juichen dat de politie de maaltijd organiseert. Hij stelde dat het voor de politie belangrijk is om aansluiting te vinden bij de maatschappij om te weten wat er leeft. 

Voor de iftar heeft de politie naar verschillende maatschappelijke organisaties in Apeldoorn een uitnodiging gestuurd. Ook schoolklassen kunnen zich aanmelden voor de maaltijd. De ramadan is woensdag begonnen en duurt tot 14 juni. Elke dag wordt afgesloten met een maaltijd na zonsondergang, de iftar. 

  1. Vijf Apeldoornse finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019
    PREMIUM

    Vijf Apeldoorn­se finalisten bij Miss en Mister Tattoo Nederland 2019

    Uit ruim honderd aanmeldingen staan zaterdag 3 november 22 kandidaten, verdeeld over vier categorieën, tegenover elkaar in de finale van Miss en Mister Tattoo Nederland 2019. Bijna een kwart van de finalisten is woonachtig binnen de gemeente Apeldoorn. Toeval? Volgens finalist Mister Tattoo Senior Fahid Alizzi (32) is het wel opvallend: ,,Maar voor de verkiezing hadden we elkaar nog nooit ontmoet. We komen zelfs niet bij dezelfde tatoeëerder. Het is echt toeval dat we alle vijf in de finale staan.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn