Volledig scherm
Anja Prins. © Cees Baars Apeldoorn

Apeldoornse Prins wethouder in Losser

Anja Prins wordt wethouder in Losser. De Apeldoornse VVD-politica bevestigt dat daar overeenstemming over is. Formeel moet een raadsmeerderheid dat nog wel vaststellen.

Prins' wethouderschap is vroegtijdig uitgelekt. Wie de overige wethouders worden is nog niet bekend. 

Haar partij VVD koos er in Apeldoorn voor om een externe kandidaat als wethouder aan te trekken. Prins zegt zich daar zelf ook voor te hebben uitgesproken. In Apeldoorn was zij niet voor het wethouderschap beschikbaar, zegt ze.

Wel ambieert ze zo'n funtie. ,,Ik heb nu heel lang als gemeenteraadslid en in Provinciale Staten 'kaders meegegeven' aan het bestuur en controle uitgeoefend. Nu vind ik het leuk om als wethouder een keer zelf tot uitvoering over te gaan.''

De van oorsprong Dordrechtse woont al dertig jaar in Apeldoorn. Ze is bezig aan haar derde periode in de Gelderse Staten en is daar onder meer voorzitter van de Commissie Algemeen Bestuur en Financiën. 

  1. Hoenderloo volgt voorbeeld burgerinitiatief Zuid doet Samen

    Hoenderloo volgt voorbeeld burgerini­ti­a­tief Zuid doet Samen

    Het burgerinitiatief uit Apeldoorn - Zuid, waarbij buurtbewoners de wijk rondgaan en mensen met elkaar in contact brengen, krijgt een vervolg in Hoenderloo. Onder de naam ‘Het Nieuwe Initiatief’ zijn vrijwilligers uit Hoenderloo begonnen met het organiseren van inloopochtenden voor inwoners van het dorp. Vier vrijwilligers uit Hoenderloo sloten deze week een opleiding tot buurtassistent bij de Buurtcoöperatie Apeldoorn - Zuid (Zuid doet Samen) af.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn