Volledig scherm
School De Zonnehoek. © Google Streetview

Apeldoornse school voelt met ouders de pijn van 'chaos bij vervoerscentrale'

Het schoolbestuur van De Zonnehoek, een christelijke school in Apeldoorn voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, schaart zich achter de ouders van leerlingen die de dupe zijn van de chaos bij vervoerscentrale PlusOV.

Ze waarschuwt in een brief die naar de ouders is gestuurd voor meer verwachte problemen en vraagt ouders zich bij de school te melden als er problemen met het vervoer ontstaan.

Geen partij

,,Tot nu toe hebben we ons als school in deze situatie wat op de achtergrond gehouden, omdat we officieel geen partij zijn. Dit is iets tussen ouders en PlusOV of de gemeente. Maar we staan als school inmiddels ook met de rug tegen de muur, we hebben er heel veel last van'', laat Marjanne Heijting, directeur van de Zonnehoek weten. ,,Net als de ouders merken wij ook dat er telefonisch geen doorkomen aan is. Als school willen we nu laten weten dat we achter de ouders staan en waar mogelijk ons inzetten zodat partijen tot een oplossing komen."

Computervermelding

Via een brief waarschuwt de school voor mogelijk meer problemen. 'Ons bereikte het bericht dat het taxibedrijf waar de gemeente Apeldoorn mee in zee is gegaan, Witteveen, vanaf morgen geen leerlingen meer vervoert die niet in de computers van de taxi's staan', schrijft het bestuur.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn