Volledig scherm
De Apeldoornse Kirsten Knip wordt door Joop Alberda getroost na de nederlaag tegen Duitsland. © BSR Agency

Apeldoornse volleybalster Kirsten Knip in tranen na mislopen Olympische Spelen met Oranje

OKT VOLLEYBALHevig geëmotioneerd druipen de Nederlandse volleybalsters af. Ze hebben net met 3-0 klop gekregen van Duitsland in de halve finale van het olympisch kwalificatietoernooi volleybal in Apeldoorn. Libero Kirsten Knip is in tranen. Weer geen Olympische Spelen voor haar.

De Apeldoornse volleybalster kwam in de derde set tegen Duitsland binnen de lijnen. Ze verving Myrthe Schoot, die dit toernooi de voorkeur kreeg van bondscoach Giovanni Caprara. Knip speelde tot de halve finale geen seconde. Dat was wel eens moeilijk, geeft Knip toe. ,,Zeker omdat ik de grote toernooien speelde het afgelopen jaar, maar dat is nu niet belangrijk. Hoe we deze nederlaag gaan verwerken? Ik weet het echt nog niet....", zei Knip, die vier jaar geleden net buiten de selectie voor de Olympische Spelen in Rio viel.

Volledig scherm
De teleurstelling is groot bij Oranje nadat Duitsland de finale haalt ten koste van Nederland. © BSR Agency

Geen revanche

Ze had zich graag gerevancheerd met een plek in de selectie richting Tokio, maar die droom spatte zaterdagavond uiteen in een uitverkocht Omnisportcentrum in haar woonplaats. ,,We hadden dit gewoon nog niet verwacht. Verliezen in de halve finale, terwijl we zo veel vertrouwen hadden. We hadden in de finale moeten staan tegen Polen of Turkije, maar hebben het tegen Duitsland niet laten zien. Het was niet goed genoeg", treurde ze.

Het is wel een einde aan een tijdperk, weet de Apeldoornse. ,,Dit zal de laatste wedstrijd zijn in deze samenstelling. We hebben een aantal oudere speelsters dat zal stoppen. Wat ik zelf doe, weet ik nog niet. Daar is het nu nog te vroeg voor", aldus Knip, die binnenkort haar seizoen vervolgt bij de Roemeense kampioen Blaj.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn