Rob Voss
Volledig scherm
PREMIUM
© Rob Voss

Apeldoornse voorzitter Laatste Wil reageert op nieuwe arrestaties: ‘Heb leden niet aan een touwtje’

Twee leden van Coöperatie Laatste Wil zijn deze week aangehouden in het al langer lopende onderzoek naar mogelijke hulp bij zelfdoding. Dat justitie donderdag in een persbericht hierover hun lidmaatschap van de organisatie expliciet vermeldde, ziet coöperatie-voorzitter Jos van Wijk uit Apeldoorn als een poging om zijn club in diskrediet te brengen. ,,Ontoelaatbare framing."

4 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind het ongelooflijk positief als mensen zelf kunnen bepalen dat het genoeg is geweest en uit het leven willen stappen,liever zo dan zelfmoord en nare blijvende gevolgen voor de omgeving,persoonlijk heb ik daar wel problemen mee,
 • Tini Erwich

  1 jaar geleden
  Elk mens moet het recht hebben om te bepalen of hij/zij het leven wil beëindigen. Daar heeft niemand en zeker de overheid niets mee te maken. Het is de hoogste tijd dat er een middel legaal verkrijgbaar komt om mensen die dat willen te verlossen van hun pijn om verder te moeten leven.
 • Wildenbeest

  1 jaar geleden
  Er zou voor zoiets als dit een hoofdelijke stemming in de Kamer moeten komen!! Ik denk dat een grote meerderheid dan vóór zou zijn. Het mag toch niet zo zijn dat een paar kleine partijen het hierin voor het zeggen hebben. Het is in deze wereld/ tijd geen pretje om afhankelijk te zijn. Laat mensen tenminste nog een beetje waardigheid!!
 • J. Malta

  1 jaar geleden
  Het parlement laat zich bij de formatiebesprekingen steeds opnieuw gijzelen door een minderheid die tegen het recht op zelfdoding is en tegen het geven aan hulp daarbij. Wie het leven zat is, maakt er toch wel een einde aan, maar dan op een veel minder humane wijze.
 1. Bij de Dynamomannen is Erik Van der Schaaf de extra plus in Strikwerda’s ‘jeugdplusteam’
  PREMIUM
  volleybal

  Bij de Dynamoman­nen is Erik Van der Schaaf de extra plus in Strikwerda’s ‘jeugdplus­team’

  Als het spektakelstuk tussen Dynamo en SSS een voorbode vormt voor de naderende play-offs, dan kan de eredivisie volleybal bij de mannen dit seizoen weleens een zinderende ontknoping krijgen. In een ruim twee uur durend gevecht bedwong de regerend kampioen uit Apeldoorn de verrassende koploper uit Barneveld dan wel in vijf sets, de winnende coach Redbad Strikwerda vond het optreden van zijn ploeg nog lang niet goed genoeg.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn