Volledig scherm
Kinderen vermaken zich in Apenheul. © Apenheul

Apenheul kan 'Leukste uitje van Nederland’ worden

Apenheul dingt mee naar de titel ‘Leukste uitje van Nederland’. Het Apeldoornse dierenpark is één van de tien genomineerden bij deze door de ANWB georganiseerde verkiezing. De concurrentie komt onder meer uit Arnhem, dat met Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum twee ijzers in het vuur heeft.

In totaal brachten de afgelopen tijd 63.000 ANWB-leden landelijk hun stem uit. Daaruit is ook een provinciale top-tien ontstaan. ‘Het leukste uitje van Gelderland’, zou volgend jaar wel eens uit de gemeente Apeldoorn kunnen komen. Bij de tien uitjes die in de race zijn voor deze deeltitel zitten drie Apeldoornse kandidaten: Natuurpark Berg en Bos, buurman Klimbos Veluwe en de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. Ook het Zandsculpturenfestijn in Garderen en het Bakkerijmuseum in Hattem zijn kanshebber.

Wie met de prijzen aan de haal gaat, wordt op donderdag 7 maart bekendgemaakt. Dit jaar won Thermen Bussloo de Gelderse titel. Het Limburgse dierenpark GaiaZoo was de leukste van Nederland. Die eer viel Apenheul in 2016 voor het laatst ten deel.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn