Volledig scherm
Geënsceneerde foto ter illustratie. © ANP

App voor melding van huiselijk geweld

Een app moet het makkelijker maken om vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling door te geven. Het programmaatje is bedoeld voor mensen die beroepsmatig met deze thema's te maken kunnen krijgen.

Het gaat om personeel in de zorg, het onderwijs en de kinderopvang.
De gemeenten in Noord-Oost Gelderland hebben het hulpmiddel gezamenlijk ontwikkeld. In vijf stappen krijgt een gebruiker te zien wat hij of zij kan doen bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling. Er staan tips en aanvullende informatie bij.

De app richt zich op alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling, waaronder ook seksueel geweld, vrouwelijke genitale verminking, eergerelateerd geweld, oudermishandeling (kind-oudergeweld), ouderenmishandeling en huwelijksdwang.

Professionals kunnen de app via meldcode-nog.nl op een telefoon, tablet of computer zetten.

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn