Volledig scherm
Aan de Europaweg in Apeldoorn komt de nieuwe meldkamer voor Oost - Nederland. © Hanne Koops

Architect voor nieuwe meldkamer Oost Nederland bekend

Met het kiezen van een architect is een nieuwe stap gezet in het proces rond de bouw van een nieuwe meldkamer in Apeldoorn. Architect Cepezed uit Delft heeft het winnende plan gemaakt. De meldkamer voor de hulpdiensten in Gelderland en Overijssel opent op z'n vroegst in het voorjaar van 2022.

Het gebouw komt aan de Europaweg te staan, tussen het politiebureau en de Rabobank. Vanuit de gemeente Apeldoorn was er de wens dat de nieuw te bouwen meldkamer goed in het parkachtige landschap past, en lijkt op de twee gebouwen waar het tussenin komt te staan. Dat meldt de veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland op haar website. 

Cepezed heeft in het verleden al meer panden voor de politie ontworpen, zoals het Politie Diensten Centrum in Zwolle en het hoofdbureau van de politie in Rotterdam. 

Behalve een architect is ook een ingenieursgebouw uitgekozen dat verantwoordelijk wordt voor het klimaat, licht, akoestiek maar ook de data en elektra in het gebouw. Ingenieursbureau Nelissen uit Eindhoven gaat dit doen. 

 1. Bouwvakkers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’
  PREMIUM
  reportage

  Bouwvak­kers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’

  ,,Hé, dat is het Willem I servies, uit 1822’’, herkent Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo. Hij wijst naar een scherf van porselein, die Jorden Hagenbeek, projectleider van de verbouwing van het paleis, tijdens een rondleiding toont. Het stukje porselein van het ‘Doorniks servies’ is net gevonden in een beerput onder een zijvleugel van het paleis. Dat is sinds januari van dit jaar dicht voor een grote verbouwing.
 2. Automobilisten negeren massaal keerverbod Otterloseweg bij Apeldoorn
  PREMIUM
  Video

  Automobi­lis­ten negeren massaal keerverbod Otterlose­weg bij Apeldoorn

  Het keerverbod op de Otterloseweg (N304) bij Apeldoorn wordt massaal genegeerd. Automobilisten die vanuit Apeldoorn via oprit Hoenderloo de A1 naar Deventer op willen moeten door wegwerkzaamheden om rijden. Bijna iedereen neemt daarbij de kortst mogelijke weg, door ter hoogte van de Van Golsteinlaan te keren. Dat mag echter niet. Ze moeten doorrijden tot aan de Hoenderloseweg om daar terug te draaien naar de oprit.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn