Volledig scherm
Aan de Europaweg in Apeldoorn komt de nieuwe meldkamer voor Oost - Nederland. © Hanne Koops

Architect voor nieuwe meldkamer Oost Nederland bekend

Met het kiezen van een architect is een nieuwe stap gezet in het proces rond de bouw van een nieuwe meldkamer in Apeldoorn. Architect Cepezed uit Delft heeft het winnende plan gemaakt. De meldkamer voor de hulpdiensten in Gelderland en Overijssel opent op z'n vroegst in het voorjaar van 2022.

Het gebouw komt aan de Europaweg te staan, tussen het politiebureau en de Rabobank. Vanuit de gemeente Apeldoorn was er de wens dat de nieuw te bouwen meldkamer goed in het parkachtige landschap past, en lijkt op de twee gebouwen waar het tussenin komt te staan. Dat meldt de veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland op haar website. 

Cepezed heeft in het verleden al meer panden voor de politie ontworpen, zoals het Politie Diensten Centrum in Zwolle en het hoofdbureau van de politie in Rotterdam. 

Behalve een architect is ook een ingenieursgebouw uitgekozen dat verantwoordelijk wordt voor het klimaat, licht, akoestiek maar ook de data en elektra in het gebouw. Ingenieursbureau Nelissen uit Eindhoven gaat dit doen. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn