Volledig scherm
Ter illustratie. © ThinkStock

Asbestbedrijf uit Apeldoorn na 18 boetes nu maand stilgelegd

Een Apeldoorns sloopbedrijf mag vanaf vandaag een maand lang geen asbestwerkzaamheden verrichten. Ondanks achttien boetes bleef het bedrijf asbest verwijderen zonder zich te houden aan de regels voor veiligheid en gezondheid. Het bedrijf is nu door de Inspectie SZW stilgelegd. 

De inspectie van het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid meldt in een persbericht dat bij controles  in 2011, 2013, 2017 en 2018 dezelfde asbestovertreding werd geconstateerd. Het bedrijf verwijderde het asbest op een niet correcte wijze. 

Gewaarschuwd

Na de overtreding in 2017 was het bedrijf gewaarschuwd dat het werk bij een volgende keer voor een periode stilgelegd zou worden.

Op 7 december 2018 constateerde de Inspectie dat opnieuw op een niet veilige en gezonde manier asbestwerkzaamheden werden verricht. Er is opnieuw een boete opgelegd en bovendien moet het bedrijf na afronding van één specifiek project vandaag de werkzaamheden stilleggen. 

Geen kans

Het bedrijf was naar de voorzieningenrechter gestapt om de stillegging te voorkomen in afwachting van de inhoudelijke behandeling van het bezwaar tegen die maatregel. Maar de voorzieningenrechter verwacht dat het bezwaar geen redelijke kans van slagen heeft en daarom is het verzoek om dat af te wachten afgewezen.

Bij het sloopbedrijf heeft de Inspectie naast asbest gerelateerde overtredingen ook nog vier andere overtredingen van het Arbobesluit in het verleden geconstateerd.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn