Volledig scherm
PREMIUM
De tijdelijke opvang van asielzoekers aan de Christiaan Geurtsweg in Apeldoorn. © Kevin Hagens

Asielzoekers al half jaar in Apeldoornse ‘wachtkamer’ door vertraging bij IND

Enkele honderden vluchtelingen die snel zouden moeten doorstromen naar een andere locatie, zitten al bijna een half jaar ‘vast’ in de tijdelijke opvang aan de Christiaan Geurtsweg in Apeldoorn. Dat komt door grote vertraging bij de verwerking van asielaanvragen. VluchtelingenWerk maakt zich zorgen over wat dit met de vluchtelingen doet.

Pas 140 van de asielzoekers die sinds begin dit jaar aan de Christiaan Geurtsweg worden opgevangen, hebben deze ‘wachtkamer’ al weer verlaten, meldt het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) aan de Stentor.  De locatie is ingericht om maximaal vierhonderd vluchtelingen kortstondig onderdak te bieden. Bij een normale doorloopsnelheid zouden er in zes maanden tijd meer dan duizend mensen zijn doorgestroomd. Nu verblijft het grootste deel van de vluchtelingen er echter al bijna een half jaar. 

  1. Eva uit Apeldoorn heeft borstkanker gen: ‘Ik dacht, wat ben ik blij dat ik mijn borsten nog héb!’
    PREMIUM

    Eva uit Apeldoorn heeft borstkan­ker gen: ‘Ik dacht, wat ben ik blij dat ik mijn borsten nog héb!’

    ‘Ik ben zo blij, zó blij! Ze zegt het met een grote glimlach op haar gezicht en het zijn niet eens haar woorden. Maar die van haar man, die dit een week lang diverse keren uitschreeuwde. Waarom? Omdat uit onderzoek onlangs bekend werd dat een preventieve borstamputatie bij het borstkankergen BRCA 2 niet noodzakelijk is. En laat Eva Siebelink uit Apeldoorn nou net dàt gen hebben. En laat zij nou enige tijd geleden besloten hebben haar borsten nièt te amputeren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn