Volledig scherm
Apeldoorn Voorstelling ASK, Ali Baba en de 40 rovers, te Orpheus. © Maarten Sprangh © Maarten Sprangh

ASK-Theater verkozen tot 'Apeldoorner van het jaar'

Het ASK - Theater is zaterdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA)  tot 'Apeldoorner van 2017' uitgeroepen. 

De leden van het bestuur waren met een smoes naar scholengemeenschap De Heemgaard gelokt, waar Miny van der Zande als voorzitter van VOA,  de winnaar bekend maakte.

Al 115 jaar maakt het ASK-Theater voorstellingen voor kinderen, om te zorgen dat iedereen een keer in de schouwburg komt.  Aanvankelijk zorgde de commissie voor een extraatje in arme gezinnen. Later werd dat dus een toneelvoorstelling voor leerlingen van de basisscholen.

  1. Bomenstad van Europa maakt zich zorgen om haar bomen
    PREMIUM

    Bomenstad van Europa maakt zich zorgen om haar bomen

    Het is billenknijpen in Apeldoorn, nu de droogte aanhoudt is het de vraag hoe lang de bomen in de gemeente het nog volhouden. ,,We zijn nu op een punt beland dat het cruciaal wordt. De droogte gaat zijn tol eisen, maar hoe groot de schade is zullen we uiteindelijk pas volgend voorjaar kunnen zien'', vertelt Henk Harmsen, wijkbeheerder bij de gemeente Apeldoorn. ,,Maar we maken ons wel degelijk zorgen. Het gaat om grote getallen, ik denk eerder in honderdtallen dan tientallen dode bomen, als de droogte nog veel langer aanhoudt.''

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn