Volledig scherm
Jeffrey Hoogland juicht na het winnen van Harrie Lavreysen in de finale sprint tijdens de Europese Kampioenschappen baanwielrennen in Omnisport. © ANP

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland is sporter van het jaar in Apeldoorn

Jeffrey Hoogland is de winnaar van de eerste Sportprijs Apeldoorn. De baanwielrenner werd eind vorig jaar Europees kampioen op de sprint en teamsprint in Omnisport. De prijs werd woensdagavond uitgereikt tijdens het Sportgala in Orpheus.

Daarnaast werd Hoogland wereldkampioen teamsprint en won hij op hetzelfde onderdeel drie wereldbekerwedstrijden. Op de Europese Spelen behaalde hij goud op zowel de sprint als teamsprint. 

Cachet

Het Sportgala werd gehouden in een uitverkocht Orpheus. Hiermee wilden de Sportraad Apeldoorn, gemeente en Accres de feestavond meer cachet geven. De verkiezing werd namelijk een aantal jaren in het gemeentehuis gehouden.Naast de prijsuitreikingen werden ook demonstraties gegeven. 

De zevenhonderd gasten zagen niet alleen Hoogland uitgeroepen worden tot beste sporter van Apeldoorn. Selina Cicek van karateschool Karate-do Smaal werd door de jury gekozen als talent van het jaar. De prijs voor vrijwilliger van het jaar ging naar Joop Achterkamp, bekend van de Wandelvierdaagse.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn