Volledig scherm
PREMIUM
Beau werd ernstig toegetakeld. Het rompertje verbergt nog meer wonden. © Susanne Verberk

Baasje na mishandeling labrador Beau in Apeldoorn: ‘Voed je hond eens beter op’

Op dezelfde dag dat teckel Takkie na een aanval van een bullmastif in Zutphen haar laatste adem uitblies, gebeurde twintig kilometer verderop  in Apeldoorn bijna hetzelfde. Labrador Beau overleefde de plotse aanval van een Amerikaanse stafford wel, zij het ternauwernood. Haar baasje wil met haar verhaal hondeneigenaars wakker schudden. ,,Een hond is een grote verantwoording.’’  

,,Mijn hond leeft nog. Het gaat niet goed met haar, maar ze zal het redden en nu dus afwachten wie het volgende slachtoffer is. Een andere hond, een volwassene, een kind?’’ Susanne Verberk uit Apeldoorn is enkele dagen na het incident op het uitgaansgebied nog steeds erger onder de indruk van wat er afgelopen donderdag rond 8.00 uur ‘s ochtends in op de uitlaatplek langs Kanaal-Zuid gebeurde. 

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn