Volledig scherm
Babbeltruc. © Thinkstock

Babbeltrucdieven stelen duizend euro van 77-jarige Apeldoornse vrouw

Een 77-jarige vrouw uit Apeldoorn is gistermiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De daders wisten haar portemonnee vanuit een tas mee te nemen en namen direct daarna met haar pinpas duizend euro op. 

De vrouw had net geld gepind en boodschappen gedaan, toen ze thuis werd aangesproken door een man en twee jonge vrouwen.  ,,De man vroeg of hij even binnen in het halletje mocht staan vanwege de regen en vroeg of ik het adres van de  apotheek wilde opschrijven'', vertelt de alleenstaande vrouw. ,,Dat deed ik, maar toen ik klaar was vroeg hij of ik het wat groter voor hem wilde opschrijven. Gatverdarrie, toen vond ik het ineens eng worden en dacht ik, dit klopt niet.'' 

De man en twee vrouwen gaan er snel vandoor, met de portemonnee van de vrouw. Nog voordat het slachtoffer de pas kan blokkeren, is er al duizend euro opgenomen.

Vertrouwen

,,Helaas gebeurt dit veel vaker'', vertelt Paul Koetsier, politiewoordvoerder. ,,Veel ouderen zijn goed van vertrouwen en daar wordt misbruik van gemaakt.'' Hij bevestigt dat er aangifte is gedaan van de babbeltruc aan de Houtsnijdershorst, en dat er onderzoek naar wordt gedaan. 

Op de website van de politie staan tips om een babbeltruc te voorkomen. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn