Volledig scherm
Gemeentehuis Apeldoorn © Google Streetview

Beeldschermen voor toeristen in stadhuis Apeldoorn

Het toeristische bedrijfsleven in Apeldoorn heeft er een communicatiepodium bij. Danny Paerl, voorzitter van het Toeristisch Platform Apeldoorn, heeft het eerste 'narrowcasting' scherm met toeristische informatie geactiveerd in het Stadhuis.

 De komende tijd komen zulke beeldschermen met uittips op meer plekken. De gemeente is initiatiefnemer. Economie-wethouder Mark Sandmann wijst op de impact van toeristen in de stad: ,,Op de Veluwe werken bijna 21.700 mensen in de vrijetijdssector. Daarom investeren we in een hartelijke ontvangst van binnenlandse en buitenlandse gasten.''

  1. Hoofd Tuindienst Paleis Het Loo heeft weinig tijd om van tuinen te genieten
    PREMIUM
    video

    Hoofd Tuindienst Paleis Het Loo heeft weinig tijd om van tuinen te genieten

    In 1983 maakte Willem Zieleman, nu hoofd van de Tuindienst van Paleis Het Loo, het staartje mee van de restauratie van het paleis en de tuinen. Nu het paleis ruim dertig jaar later dicht is voor een grootschalige verbouwing en renovatie, ligt de nadruk meer en meer op de tuinen, die wel 'gewoon' open zijn. Wat komt er kijken bij het onderhoud van de 2,5 kilometer graskanten in de Boventuin, de in totaal 27 kilometer lange haagjes van Japanse hulst en de fonteinen in de paleistuinen?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn