Leerlingen van Kids College Apeldoorn doen natuurkundeproeven en kijken met hun instructeur naar de scheiding van watermoleculen.
Volledig scherm
Leerlingen van Kids College Apeldoorn doen natuurkundeproeven en kijken met hun instructeur naar de scheiding van watermoleculen. © Kids College Apeldoorn

Beroepenmarkt Apeldoorns
Kids College op Zwitsal

Meer dan 500 leerlingen van het Apeldoornse Kids College (KCA) bezoeken op dinsdag 5 juni de Beroepenmarkt op het Zwitsalterrein. 

 1. Mokerslag voor ex-boer Gerrit in ‘horrordossier’ Uddel: ‘Dit slaat in als een bom’
  PREMIUM
  1

  Mokerslag voor ex-boer Gerrit in ‘horrordos­sier’ Uddel: ‘Dit slaat in als een bom’

  Hij is er kapot van. Na bijna zeven jaar knokken tegen de gemeente Apeldoorn, is het over en uit voor Gerrit van den Brink. De hoogste rechter heeft de knoop doorgehakt en de uitspraak is catastrofaal voor de ex-boer uit Uddel. Zijn bijna voltooide dubbele woning, waarop al sinds 20 oktober 2016 een bouwstop rust, moet tegen de grond. Binnen zes weken. ,,Dit slaat als een bom bij mij in.’’
  Uddel
 2. Ondernemer Titus (62) uit Twello begint nieuw restaurant op deze bekende locatie: ‘Dit is mijn laatste trucje’
  PREMIUM

  Ondernemer Titus (62) uit Twello begint nieuw restaurant op deze bekende locatie: ‘Dit is mijn laatste trucje’

  Het contrast kan bijna niet groter. Waar in coronatijd dagelijks mensen stokjes in hun neus kregen voor een coronatest, schuiven nu mensen aan voor een hapje of een drankje. Ondernemer Titus Mulder (62) ging de uitdaging aan en toverde het ogenschijnlijk verloederde pand aan de Rijksstraatweg in Twello om tot een café-restaurant. ,,Maar niet voor mensen in driedelig pak.”
  Twello