Bestelbusje slaat over de kop op A1 tussen Apeldoorn en Deventer

video & UPDATEDoor een aanrijding met een vrachtwagen en een busje ontstond donderdag in de avondspits een ravage op de A1 tussen Apeldoorn en Deventer. Op het hoogtepunt stond er elf kilometer file.

Het bedrijfsbusje sloeg door de botsing over de kop en kwam in de vangrail terecht. Uiteindelijk belandde het op z’n kant op het wegdek. Er waren veel hulpdiensten op de been, meldde Rijkswaterstaat. Zowel de bestuurder als de bijrijder van het busje bleven ongedeerd. Ook de vrachtwagenchauffeur kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Door het ongeval ter hoogte van knooppunt Beekbergen raakte de vangrail zwaar beschadigd. De vertraging bedroeg op het hoogtepunt meer dan een half uur. Er stond een elf kilometer lange file.

Kijkersfile

Op de andere weghelft leidde een kijkersfile tot een vertraging van enkele minuten. Tussen Apeldoorn en Deventer was op een gegeven moment sprake van vier kilometer langzaam rijdend verkeer.

Zowel de vrachtwagen als het busje moesten worden geborgen. Uit de vrachtwagen lekte olie op de weg. Het ongeval gebeurde net na 16 uur. Pas rond 18.30 uur werd de weg weer vrijgegeven en loste de file op. 

Volledig scherm
Chaos na de aanrijding op de A1. © Rens Hulman / News United
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn