Het zorgcomplex ligt langs het kanaal in Apeldoorn.
Volledig scherm
Het zorgcomplex ligt langs het kanaal in Apeldoorn. © KleinGeluk

Bewoner woonzorgcentrum Apeldoorn overleden aan coronavirus, drie andere bewoners naar het ziekenhuis

Een bewoner van woonzorgcentrum Veldhuis in Apeldoorn is afgelopen weekend overleden aan het coronavirus. Daarnaast zijn drie bewoners positief getest op het virus. Zij verblijven sindsdien in het ziekenhuis, dat meldt bestuurder Bert Blaauw van zorgorganisatie KleinGeluk.

Hoe het virus het woonzorgcentrum binnen kon komen is nog een mysterie, en dat zal het volgens Blaauw ook blijven. ,,Dat is niet meer te traceren.’’

Het slachtoffer overleed afgelopen zaterdag in het ziekenhuis, nadat twee dagen eerder het coronavirus werd vastgesteld bij deze persoon.

Twaalf bewoners worden momenteel nauwlettend in de gaten gehouden, aangezien zij klachten hebben die zouden kunnen duiden op besmetting van het virus. Op dit moment gelden strenge hygiënerichtlijnen in het woonzorgcentrum. Bewoners verblijven in hun appartement tot het protocol wordt opgeheven. De gemeenschappelijke ruimtes zijn dicht en bezoek kan niet langskomen. ,,Sinds afgelopen zondag zijn geen bewoners meer positief getest op het virus’’, aldus Blaauw.

Gloednieuw

Zorgorganisatie KleinGeluk heeft een crisisteam samengesteld. Cliënten en familieleden met vragen kunnen bij dit team terecht. Het woonzorgcentrum met 86 appartementen aan het Apeldoorns Kanaal is spiksplinternieuw. Op 2 maart was de officiële opening.

  1. Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien
    PREMIUM
    VIDEO

    Apeldoorn­se tienkamper Eelco Sintnico­laas wil zich snel weer in het zweet werken in Zweden om nog wel een keer wat te laten zien

    De Apeldoornse tienkamper Eelco Sintnicolaas (33) vertoeft tijdens de coronacrisis in Zweden, vlakbij Stockholm. Daar woont hij samen met zijn vriendin, de Zweedse atlete Elin Westerlund, en bereidde hij zich de laatste maanden voor op wedstrijden met hoop op plaatsing voor de uitgestelde Olympische Spelen. ,,Het vuur brandt nog, ik wil graag wat laten zien.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn