Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Nationaal Park De Hoge Veluwe

Bijvoeren wilde zwijnen binnenkort mogelijk beboet in Apeldoorn

Mensen die in de gemeente Apeldoorn zwijnen (bij) voeren, kunnen daarvoor binnenkort op de bon geslingerd worden door controleurs van de gemeente. De gemeenteraad besluit donderdag of het verbod opgenomen wordt in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). 

Ook op dit moment is het al verboden om wilde zwijnen te voeren, maar de Apeldoornse ChristenUnie pleitte er in juli van dit jaar voor om het verbod op te nemen in de gemeentelijke regelgeving. Op die manier wordt het aanpakken van overtreders makkelijker. Het huidige verbod is vastgelegd in de Wet natuurbescherming. 

,,Een bonnetje schrijven is veel praktischer dan dat je via de Wet natuurbescherming gaat handhaven. Dan moet je iemand als verdachte aanwijzen, om diegene vervolgens te verhoren. Een bon schrijven is wat dat betreft veel praktischer’', legde Peter Kranenburg van de Apeldoornse ChristenUnie begin juli uit. Het voorstel werd ook door de andere partijen in de raad gedragen.  

Donderdag bespreekt de gemeenteraad het voorstel om de APV aan te passen. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisiewereld
    PREMIUM

    Carolien ter Linden verovert na rode loper nu ook de televisie­we­reld

    Vanaf oktober is op RTL 4 haar personalityshow Sweet Caroline te zien. De in Apeldoorn geboren en getogen Carolien ter Linden maakt naam als televisie-presentatrice. Het is een volgende stap in haar carrière, nadat de 44-jarige haar naam in de internationale modewereld vestigde. Zo ontving Ter Linden in 2011 de Amsterdam Fashion Award en is ze eigenaresse van haar bedrijf Passarella Moda, een bureau dat modellen scout en begeleidt.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn