Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Nationaal Park De Hoge Veluwe

Bijvoeren wilde zwijnen binnenkort mogelijk beboet in Apeldoorn

Mensen die in de gemeente Apeldoorn zwijnen (bij) voeren, kunnen daarvoor binnenkort op de bon geslingerd worden door controleurs van de gemeente. De gemeenteraad besluit donderdag of het verbod opgenomen wordt in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). 

Ook op dit moment is het al verboden om wilde zwijnen te voeren, maar de Apeldoornse ChristenUnie pleitte er in juli van dit jaar voor om het verbod op te nemen in de gemeentelijke regelgeving. Op die manier wordt het aanpakken van overtreders makkelijker. Het huidige verbod is vastgelegd in de Wet natuurbescherming. 

,,Een bonnetje schrijven is veel praktischer dan dat je via de Wet natuurbescherming gaat handhaven. Dan moet je iemand als verdachte aanwijzen, om diegene vervolgens te verhoren. Een bon schrijven is wat dat betreft veel praktischer’', legde Peter Kranenburg van de Apeldoornse ChristenUnie begin juli uit. Het voorstel werd ook door de andere partijen in de raad gedragen.  

Donderdag bespreekt de gemeenteraad het voorstel om de APV aan te passen. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn
    PREMIUM

    Berends zet ondanks vertrek nog boom bij azc in Apeldoorn

    Hij heeft zich één ding heilig voorgenomen: die boom gaat hij planten. Sinds donderdag lijkt alles in het leven van John Berends te draaien om zijn benoeming als commissaris van de Koning in Gelderland, maar in de korte tijd dat hij nog in functie is verliest de Apeldoornse burgemeester de hoofdzaken niet uit het oog. ‘Die boom’ komt bij het nieuwe asielzoekerscentrum, heeft hij beloofd. Symbolisch voor het belang dat hij daar aan hecht.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn