Er is een streep gezet door het plan voor een zorgbuurtje op de Breustedt-locatie in Ugchelen, waar nu gras welig tiert. Pal naast woonzorgcentrum Sprengenhof (rechtsonder) was dit een droombestemming, treurt de dorpsraad. Aan de overkant van de Ugchelseweg ligt het braakliggende Texoclean-terrein.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is een streep gezet door het plan voor een zorgbuurtje op de Breustedt-locatie in Ugchelen, waar nu gras welig tiert. Pal naast woonzorgcentrum Sprengenhof (rechtsonder) was dit een droombestemming, treurt de dorpsraad. Aan de overkant van de Ugchelseweg ligt het braakliggende Texoclean-terrein. © Maarten Sprangh

Bittere pil voor Ugchelen: gemeente zet streep door ‘unieke zorgbuurt’

Tot enorme teleurstelling van de dorpsraad heeft de gemeente Apeldoorn een streep gezet door het plan voor een zorgbuurt in Ugchelen. Twee braakliggende terreinen vlak bij het dorpshart zouden een prachtige invulling krijgen voor ouderen, hoopte de dorpsraad, maar na het afblazen van een daarvan zijn er enkel frustraties. Van het project waar nog wél volop aan wordt gewerkt, vreest de dorpsraad dat het te groot en hoog wordt.

1 reactie

  • Machteld Bontekoe

    2 maanden geleden
    Onbetaalbare woningen voor ouderen.. die niet een woning van een paar ton achterlaten.. en zonde dat de steenbeek wordt afgebroken.. maak daar woningen in voor deze doelgroep. Weer een stukje oud ugchelen weg..

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn