Volledig scherm
Veruit de meeste bonnen werden uitgeschreven voor snelheidsovertredingen (28 keer). © ANP XTRA

Bonnenregen op snelweg A1 tussen Borne en Apeldoorn

Tientallen bestuurders zijn zaterdag op de bon geslingerd tijdens een politiecontrole met onopvallende surveillancewagens op de A1 tussen Borne en Apeldoorn.

Met vier neutrale auto's en het zogenaamde snelle interventievoertuig heeft de politie zaterdag de jacht geopend op verkeersovertreders. Er werd gekozen voor de A35 en A1 tussen Borne en Apeldoorn, omdat die de laatste tijd negatief in het nieuws komen door aanrijdingen en files die volgens de politie vaak veroorzaakt worden door ‘menselijk falen’. 

Weinig vergevingsgezind

‘Daar waar wegbeheerders en het Rijk alle moeite doen om tot een goede doorstroming te komen op de A1, blijft het menselijk gedrag een negatieve factor. Denk hierbij onder meer aan snelheid, afleiding, kleven, maar ook het feit dat weggebruikers elkaar weinig ruimte gunnen en weinig vergevingsgezind zijn’, schrijft het verkeersteam Oost-Nederland van de politie op Facebook.

Snelheid

Veruit de meeste bonnen werden uitgeschreven voor snelheidsovertredingen (28 keer). Zes bestuurders kunnen een prent verwachten, omdat ze hun mobiele telefoon in de hand hadden tijdens het rijden. Vier automobilisten negeerden een doorgetrokken streep, drie droegen geen autogordel en één bestuurder reed onder invloed van alcohol. Verder is een drietal personen bekeurd voor rechts inhalen. 

Openstaande boete

Voor elk van de volgende overtredingen werd één bestuurder op de bon geslingerd: rijden zonder verzekering, defecte verlichting van een aanhangwagen en niet gemarkeerde lading die uitstak. Ook liep een persoon tegen de lamp die nog een boete van 850 euro had openstaan. 

  1. Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoornse volleyclub uit eredivisie
    PREMIUM

    Einde tijdperk bij Alterno: geldgebrek verdrijft Apeldoorn­se volleyclub uit eredivisie

    Het wordt sportief gezien een stap terug, gedwongen door een gebrek aan financiële middelen. De volleybalsters van Dros Alterno vechten in de degradatiepoule van de eredivisie nog voor lijfsbehoud, maar de vereniging zelf houdt stiekem een beetje rekening met een niveau lager. Misschien wordt er in Apeldoorn wel op gehoopt. ,,We kunnen volgend jaar geen eredivisiewaardig team formeren”, geeft voorzitter Henk Wijnsma toe.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn