Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Bonus voor Apeldoorner die na jaren bijstand naar betaalde baan gaat

Apeldoorners die na een lange tijd in de bijstand aan een betaalde baan beginnen, krijgen voortaan een soort premie van de gemeente. Dat moet het meer de moeite waard maken om aan de slag te gaan. Ook een aantal andere regelingen voor mensen met een laag inkomen verandert.

De ‘premie’ is feitelijk de inkomenstoeslag. Dat is een bedrag dat een gemeente geeft aan mensen die drie jaar of langer een laag inkomen hebben: de bijstandsnorm of minder. Het gaat om jaarlijks 341 euro (alleenstaand), 436 euro (alleenstaand met kinderen) of 486 euro (voor wie getrouwd is of samenwoont). Tot nu toe verviel die toeslag als iemand een baan kreeg, en dus meer inkomsten kreeg. 

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn