Volledig scherm
De te bouwen Beachclub in Apeldoorn. © ARES Architecten

Bouw beachclub aan kanaal Apeldoorn begint

Het is pas net winter, maar voor de bouw van beachclub Soap zijn de eerste stappen intussen gezet. Komend voorjaar haalt Apeldoorn het zonnetje in huis op het Zwitsalterrein.

De voorbereiding op de bouw van beachclub Soap is deze week begonnen. De beachclub moet in april open gaan en verandert in de winter in een restaurant. De beachclub met bijbehorend strand komt op het Zwitsalterrein, aan het Apeldoorns Kanaal.

Het gebouw wordt opgetrokken met negentien (deels gestapelde) zeecontainers. Een aannemer is die metalen bakken momenteel aan het verzagen en lassen, zodat er straks drie ruimtes zijn. Bert Heijink, die samen met Alger van Veldhuizen de onderneming opzet, gaat zelf de afwerking en inrichting verzorgen.

Horecakant

Van Veldhuizen richt zich op de horecakant. Heijink is bedreven in bouw- en timmerwerk. ,,Hoewel ik zoiets ook nog niet eerder heb gedaan. Ja, in mijn hoofd al wel twintig keer. Nu moet het eindelijk in de praktijk gebeuren'', zegt Heijink. De realisatie van de beachclub heeft een stuk later plaats dan Heijink en Van Veldhuizen 2,5 jaar geleden voor ogen hadden. De ambtelijke procedures bleken stroperig. Jammer, vindt Heijink, omdat de gemeente juist graag wilde dat het duo hier aan de slag ging. Nu wil de Apeldoornse ondernemer met zijn compagnon vooruit kijken. ,,Perfect dat het eindelijk gaat gebeuren, ik kan niet wachten.''

Metamorfose

De beachclub krijgt een robuust interieur. ,,Geen hoogglans-wit-grand café-uitstraling. Maar rustiek; met oud hout. Echt beachy, lounge-achtig.'' Buiten komt een 'vissershut-achtige' bar tegen de beachvolleybalvelden aan die er al liggen. Soap mikt met name op ouders met jonge kinderen. ,,De kinderen kunnen op het strand hun gang gaan, terwijl de ouders leuk zitten te borrelen, eventueel barbecuën'', zegt Heijink.

In de wintermaanden verandert Soap in een restaurant, of desgewenst in een zaal die te huur is voor feesten. Wat er op de menukaart komt, wordt nog uitgedokterd.

De opzet van het pand is te zien via www.aresarchitecten.nl/portofolio/soap.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn