Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente wil dat het huis aan de Oudedijk in Uddel wordt afgebroken. © Maarten Sprangh

Bouwinspecteur van gemeente niet bij de les bij omstreden huis Uddel

De bouwinspecteur van de gemeente heeft foute aannames gedaan bij een omstreden woning in het buitengebied van Uddel. Daardoor werd een bouwstop pas opgelegd toen de toekomstige bewoners al hun spaargeld er al in hadden gestopt en de nok er al op zat. De gemeente wil de dubbele woning slopen omdat het niet precies op de goede plaats is neergezet.

Al twee jaar lang ligt de bouw inmiddels stil en vanavond beslist de gemeenteraad of er alsnog mag worden gebouwd aan de Oudedijk. Alle seinen staan tot dusver echter op rood. Burgemeester en wethouders willen geen clementie en de gemeenteraad schaarde zich tijdens de politieke markt tot dusver achter B en W.

 1. Bouwvakkers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’
  PREMIUM
  reportage

  Bouwvak­kers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’

  ,,Hé, dat is het Willem I servies, uit 1822’’, herkent Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo. Hij wijst naar een scherf van porselein, die Jorden Hagenbeek, projectleider van de verbouwing van het paleis, tijdens een rondleiding toont. Het stukje porselein van het ‘Doorniks servies’ is net gevonden in een beerput onder een zijvleugel van het paleis. Dat is sinds januari van dit jaar dicht voor een grote verbouwing.
 2. Automobilisten negeren massaal keerverbod Otterloseweg bij Apeldoorn
  PREMIUM
  Video

  Automobi­lis­ten negeren massaal keerverbod Otterlose­weg bij Apeldoorn

  Het keerverbod op de Otterloseweg (N304) bij Apeldoorn wordt massaal genegeerd. Automobilisten die vanuit Apeldoorn via oprit Hoenderloo de A1 naar Deventer op willen moeten door wegwerkzaamheden om rijden. Bijna iedereen neemt daarbij de kortst mogelijke weg, door ter hoogte van de Van Golsteinlaan te keren. Dat mag echter niet. Ze moeten doorrijden tot aan de Hoenderloseweg om daar terug te draaien naar de oprit.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn