Volledig scherm
Het pand van de Karwei vanuit de lucht, een dag na de brand. © de Stentor

Brandweer blust opnieuw bij verwoeste Karwei in Apeldoorn

De brandweer is nog altijd aan het nablussen na de Karwei-brand die dinsdag uitbrak op het industrieterrein in Apeldoorn-Noord.

Inmiddels is het al ruim vier dagen geleden dat de verwoestende brand uitbrak in de bouwmarkt. De brandweer is zaterdagochtend opnieuw in actie gekomen aan de Laan van de Dierenriem, waarschijnlijk vanwege rookontwikkeling door smeulende resten.

,,Het kan zijn dat er weer wat rook vrijkomt en het opnieuw gaat branden”, zegt een woordvoerder van de brandweer. Het nablussen gebeurt wel, hoewel het verbrande pand inmiddels geen gevaar meer is voor omliggende gebouwen. ,,Het is echt uit voorzorg. Het kan niet meer grootschalig gaan branden.” 

Nablussen

De brand brak dinsdagochtend uit, waarna rond 15.00 uur het sein brandmeester werd gegeven. Al snel na de melding kwam de brandweer tot de conclusie dat er geen redden meer aan was. Uiteindelijk brandde de Karwei tot de grond toe af. Toen al liet een woordvoerder  weten dat het nablussen ‘geruime tijd gaat duren’. 

Inmiddels is bekend geworden dat de oorzaak van de brand niet meer is te achterhalen. Eventuele aanwijzingen die daarop duiden zijn in de vlammenzee verloren gegaan. Komende week wordt begonnen met de sloop. De Karwei hoopt binnen een jaar weer open te gaan, liet bedrijfsleider John van Olst eerder al weten aan De Stentor. 

Volledig scherm
Al snel sloegen de vlammen uit het dak. © Peter Verboom
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Provincie Gelderland verdubbelt inzet bij bestrijding lastige eikenprocessierups

    Provincie Gelderland verdubbelt inzet bij bestrij­ding lastige eikenpro­ces­sie­rups

    De preventieve bestrijding van de eikenprocessierups door de provincie Gelderland heeft dit jaar minder goed uitgepakt, waardoor er meer ‘jeukrupsen’ zijn dan gehoopt en verwacht. De provincie zet de komende tijd daarom zowel twee keer zoveel mensen als machines in bij de bestrijding. De verwachting is dat het wegzuigen van de rupsen langs provinciale wegen in heel de provincie nog enkele weken gaat duren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn