Volledig scherm
© ArchiefANP

Brandweerlieden in Apeldoorn koninklijk onderscheiden

Dertien vrijwilligers van de brandweer hebben vanmiddag in Apeldoorn een koninklijke onderscheiding gekregen. Ze zijn actief bij verschillende onderdelen van de brandweer.

De brandweerlieden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende ‘versierselen’  kregen ze van de Apeldoornse loco-burgemeester Jeroen Joon. Dat gebeurde in de brandweerkazerne aan de Vosselmanstraat.

De onderscheiden brandweerlieden zetten zich allemaal al meer dan twintig jaar als vrijwilliger voor de brandweer in en zijn daarvoor ieder moment van de dag beschikbaar. Op grond daarvan worden ze nu nog automatisch voorgedragen voor de koninklijke onderscheiding. Vanaf 1 januari is dat echter voorbij. De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft in overleg met de minister van Justitie en Veiligheid en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties besloten dat dit vanaf 1 januari geen automatische benoemingsgrond meer is.

  1. Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten?’
    PREMIUM
    video

    Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmo­biel de hondjes uitlaten?’

    ,,Hoe moet ik in godsnaam met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten als dit plan doorgaat?’’ Jan Bijl kan zijn boosheid niet verbergen, als hij op een van zijn zeven uitlaatrondes van deze dag door het Kanaalpark rijdt. Wanneer het wielerparcours dat De Adelaar hier wil aanleggen er komt, is er voor hem geen plaats meer, vreest hij. Wat hem betreft doen ze met dat plan zijn naam eer aan: de bijl erin!

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn