Brandweerman Henk kort na bijzonder eerbetoon overleden

videoHenk Derks, de voormalig Apeldoornse postcommandant, die begin deze week een indrukwekkend eerbetoon kreeg, is afgelopen nacht overleden. Hij had kanker.

Dit bevestigt zijn collega Erwin Radix. De gezondheid van Derks ging de laatste dagen snel achteruit. De brandweer organiseerde daarop maandagavond een grote ereparade voor zijn huis met 60 brandweermannen en 20 voertuigen.

,,Hij stond altijd voor je klaar’’, vertelde Erwin Radix, collega van het eerste uur, na het eerbetoon ,,Hij kon altijd een dienst overnemen wanneer dat nodig was om ervoor te zorgen dat er voldoende bezetting was. En dat ging weleens ten koste van zijn gezin. Dat hij nu zo jong komt te overlijden is erg tragisch.’’

Henk begon als brandweerman bij de kazerne Wormen bij Apeldoorn. ,,25 of 30 jaar geleden alweer’’, aldus Radix. Daar klom Henk op tot geliefd postcommandant. In 2009 werd de kazerne opgeheven in het kader van bezuinigingen. Vanaf 2013 kwam hij terug bij de brandweer bij de logistieke eenheid.

Henk Derks is 51 jaar geworden.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
De brandweer vormt een erehaag rondom het huis van hun collega Henk die als gevolg van kanker op sterven ligt. © AS Media

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn