Volledig scherm
PREMIUM
© Marco De Swart

Broer Pim Fortuyn over Volkert zijn zorgeloze leven in Nederland: ‘Dit is te gek voor woorden’

Het liefst brengt hij Volkert van der Graaf (49) zelf naar de grens. Simon Fortuyn (64) noemt het 'bizar’ dat de moordenaar van zijn broer geen enkel plan lijkt te hebben om naar het buitenland te vertrekken. ,,Ik heb het altijd al gezegd: lariekoek! De zoveelste poging om onder zijn voorwaarden uit te komen.”

Het proefverlof in 2013. Dat is het laatste moment dat Simon Fortuyn van de officiële instanties iets heeft gehoord over het doen en laten van Volkert van der Graaf. ,,Op geen enkele manier worden wij nog op de hoogte gehouden”, vertelt Fortuyn. Emigreren? Simon noemt het ‘lariekoek’. ,,Wat denk je zelf? De rechter heeft niet eens een termijn genoemd waarbinnen hij moet vertrekken.”

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn