Brutale inbrekers komen via parkeerdek bij de geldautomaat van de Dekamarkt in Apeldoorn

Update + videoMedewerkers van de Dekamarkt aan de Vlijtseweg in Apeldoorn ontdekten vanochtend rond 06.30 uur een brutale inbraak. Inbrekers hadden zich via een gat in de ruit bij het parkeerdek toegang verschaft tot een pinautomaat in het pand. Waarschijnlijk is er niets buitgemaakt bij de kraak.

De politie was kort daarop met drie auto’s ter plaatse en verrichte onderzoek. Er werd gesproken met geschrokken medewerkers van de winkel en agenten maken een rondgang door de supermarkt. Ook het parkeerdek werd afgesloten.

Liftschacht

In het pand waar de kraak plaatsvond, zitten supermarktvestigingen van Aldi en Dekamarkt. De pinautomaat staat in de Dekamarkt in de buurt van de liftschacht. Ook bij die lift hadden de inbrekers een gat gemaakt van ongeveer dertig bij veertig centimeter, hetzelfde formaat als in de ruit.

Het gat door de ruit waardoor de inbrekers naar binnen zijn gegaan.
Volledig scherm
Het gat door de ruit waardoor de inbrekers naar binnen zijn gegaan. © Luciano de Graaf

Het is mogelijk dat de inbrekers zich via dat gat toegang hebben verschaft tot de achterkant van de pinautomaat. De winkel ging gewoon open, maar dat deel werd afgezet met rood-wit lint als plaats delict.

Politiewoordvoerder Henk Kremer: ,,Wij vermoeden dat er twee daders waren die hoogstwaarschijnlijk niets hebben kunnen buit maken. Het onderzoek loopt nog verder.’’

Sushibar

Niet veel eerder werd vier kilometer verderop een Sushibar aan de Gildenlaan overvallen, waarbij de overvaller op de vlucht sloeg. Daar was de politie met vier auto’s aanwezig, waarna er een burgermelding uitging rond woensdagavond 22.30 uur.

Zij riepen op aan buurtbewoners om uit te kijken naar een man van circa 1.75 meter met een felkleurige blauwe jas en een zwarte broek. Voor zover bekend is de dader nog niet aangehouden. Of de zaken verband met elkaar houden, ook niet.

Dekamarkt Apeldoorn
Volledig scherm
Dekamarkt Apeldoorn © Ingrid Willems

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn