Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de inval bij Satudarah vorig jaar in Apeldoorn: een lid van de motorclub wordt door de politie afgevoerd naar het bureau. © Pim Velthuizen

Burgemeester Apeldoorn mocht clubhuis Satudarah sluiten

Drank, drugs, wapens en kogelvrije vesten in een motorhol op een bedrijvenparkje... De Apeldoornse burgemeester John Berends besloot er vorig jaar abrupt een einde aan te maken, tot grote frustratie van motorclub Satudarah. Die bracht zijn advocaat in stelling, maar de onafhankelijke bezwarencommissie schaart zich nu achter Berends. 

De politie-inval op 29 september vorig jaar aan de Laan van Westenenk betekende een breuk in het beleid van de gemeente Apeldoorn. Vijftien jaar lang waren de outlaws van Satudarah hier gedoogd. Op de vrijdagse clubavond van chapter Midlands maakte de Dienst Speciale Interventies van de politie daar een einde aan, tot verbazing van de omgeving. Prima buren, die motorjongens, die zorgden nooit voor overlast, waren de reacties. En: ,,Als ik dan hoor dat een paar euro's en een beetje wiet in beslag zijn genomen dan denk ik: dat tref je tegenwoordig toch in elke huiskamer aan?'' Sindsdien is het pand gesloten.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn