Buurtassistent Vincent zoekt
collega's voor Apeldoorn-Zuid

VideoHij slaat geen deur over, ook al is het soms even zoeken waar de bel zit in de 1e Johannastraat in Apeldoorn Zuid. Buurtassistent Vincent van Nieuwland probeert met iedere bewoner van de buurt Brummelhof in contact te komen. Hij is vanaf het eerste uur buurtassistent bij Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid, maar nu zijn Van Nieuwland en zijn zes andere buurtassistentcollega's op zoek naar nieuwe collega's. Die hopen ze te vinden met de cursus buurtassistent, die deze maand van start gaat. 

De huizen aan de ene kant van de straat heeft Van Nieuwland eerder al gehad, vandaag is de andere kant aan de beurt. Bij de eerste paar huizen is niemand thuis, of wordt er niet open gedaan. ,,Dat schrijf ik op en ik stop een folder in de bus en mijn kaartje. Later kom ik dan nog eens terug. Zo ga ik elke straat, elk huis langs in mijn buurtje. Om in contact te komen met de mensen, hun verhaal te horen, en te signaleren. Als buurtassistent probeer ik bewoners met elkaar in contact te brengen, of als het nodig is met hulpverlening. Maar alleen als bewoners dat zelf willen.'' 

 1. Bouwvakkers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’
  PREMIUM
  reportage

  Bouwvak­kers zijn de baas in Paleis Het Loo: ‘Straks ligt hier gewoon weer de beer die Prins Hendrik schoot’

  ,,Hé, dat is het Willem I servies, uit 1822’’, herkent Paul Rem, conservator van Paleis Het Loo. Hij wijst naar een scherf van porselein, die Jorden Hagenbeek, projectleider van de verbouwing van het paleis, tijdens een rondleiding toont. Het stukje porselein van het ‘Doorniks servies’ is net gevonden in een beerput onder een zijvleugel van het paleis. Dat is sinds januari van dit jaar dicht voor een grote verbouwing.
 2. Automobilisten negeren massaal keerverbod Otterloseweg bij Apeldoorn
  PREMIUM
  Video

  Automobi­lis­ten negeren massaal keerverbod Otterlose­weg bij Apeldoorn

  Het keerverbod op de Otterloseweg (N304) bij Apeldoorn wordt massaal genegeerd. Automobilisten die vanuit Apeldoorn via oprit Hoenderloo de A1 naar Deventer op willen moeten door wegwerkzaamheden om rijden. Bijna iedereen neemt daarbij de kortst mogelijke weg, door ter hoogte van de Van Golsteinlaan te keren. Dat mag echter niet. Ze moeten doorrijden tot aan de Hoenderloseweg om daar terug te draaien naar de oprit.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn