Volledig scherm
Na de brandstichting werd afgelopen periode volop geklust om Café De Grolschbar er aan de Oude Beekbergerweg in Apeldoorn er weer spic en span uit te laten zien. Uitbaatster Dominique Dijkslag schuurt hier de bar. © Maarten Sprangh

Café De Grolschbar Apeldoorn twee
maanden na brandstichting weer open

Ruim twee maanden was het café gesloten, maar vandaag gaan de deuren eindelijk weer open. Café de Grolschbar aan de Oude Beekbergerweg is weer tip-top in orde.

Medio juni werden de uitbaters van het café Dominique Dijkslag en haar man Bertel Wiss opgeschrikt door een brandstichting. Iemand had een fles benzine in de zaak gegoten en vervolgens in brand gestoken. De vader van Dominique, die samen met zijn dochter en schoonzoon het etablissement runt, was echter snel ter plekke en door accuraat handelen kon de brandweer erger voorkomen.

Toch bleek de schade aan het café groter dan op het eerste oog was te zien. Gingen de uitbaters er aanvankelijk vanuit dat de klus om de zaak weer op te bouwen in enkele weken geklaard zou kunnen worden, als snel werd duidelijk dat mede door roetschade er volop werk was te verzetten. De renovatie duurde uiteindelijk ruim twee maanden.

Het politie-onderzoek naar de brand loopt overigens nog steeds. Volgens een woordvoerder staat brandstichting vast maar is de politie nog altijd op zoek naar de verdachten(n).

Volledig scherm
Interieur van Grolschbar weer opgeknapt © Ingrid Willems
  1. Mengeling van emoties rond herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch
    PREMIUM

    Mengeling van emoties rond herinne­rings­cen­trum Apeldoorn­sche Bosch

    In het huis waar Yvonne Elzas als kind logeerde, komt een permanent herinneringscentrum over het oorlogsdrama van het Apeldoornsche Bosch. Haar grootouders woonden hier omdat haar opa directeur was van internaat Paedagogium Achisomog. Goed dat het herinneringscentrum er komt, zegt Elzas, al vindt ze het zelf steeds moeilijker om oorlogsverhalen te horen. ,,Ik kan bijna geen documentaire zien, maar nog steeds voel ik me hier ontzettend thuis.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn