De vraag of er luxe stacaravans mogen komen op De Parelhoeve is door de Raad van State niet makkelijk te beantwoorden. ,,Ik wil het wel gaan bekijken, maar ik beloof niets'', meldt rechter en staatsraad Rosa Uijlenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De vraag of er luxe stacaravans mogen komen op De Parelhoeve is door de Raad van State niet makkelijk te beantwoorden. ,,Ik wil het wel gaan bekijken, maar ik beloof niets'', meldt rechter en staatsraad Rosa Uijlenburg. © Maarten Sprangh

Camping De Parelhoeve in Wenum-Wiesel blijft deze zomer dicht vanwege conflict over luxe stacaravans

Kampeerders met caravans, campers en tenten kunnen dit zomerseizoen camping De Parelhoeve in Wenum-Wiesel links laten liggen, bleek vandaag tijdens een spoedzaak bij de Raad van State. Want eigenaar Albert Thijssen wil het kampeerterrein omvormen tot recreatiepark met zogenoemde movables, oftewel stacaravans met wat meer cachet.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn