Chaos PlusOV dupeert ook oudere en rolstoelgebruiker

videoIn navolging van het leerlingenvervoer klinken ook vanuit zorginstellingen en dagbehandelingscentra de alarmbellen over het vervoer van PlusOV. Cliënten staan soms uren te wachten. ,,Niet te geloven dat je zoveel mis kunt doen."

Ouderen die 's morgens voor niks zitten te wachten, cliënten die pas na vier uur worden opgehaald van hun dagbesteding en mensen die dag in dag uit in onzekerheid verkeren of er überhaupt wel een bus komt om ze thuis te brengen. Net als leerlingen die van- en naar school moeten, ervaren ook andere kwetsbare groepen problemen met het vervoer van PlusOV. 

PlusOV is de regionale vervoerscentrale van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. Sinds de start in 2016 zijn er problemen. Na het debacle van vorig jaar werd beterschap beloofd.

  1. Dit is waarom het in Apeldoorn naar poep ruikt
    PREMIUM
    Video

    Dit is waarom het in Apeldoorn naar poep ruikt

    Het ruikt wel even. Noem het een ‘milde poep geur’. Maar pendelwormen zijn er dol op en planten gaan er waarschijnlijk flink van groeien. Over een paar maanden blijkt in de Apeldoornse parken of en hoe goed Bokashi voor de bodem is. Liefst 500 ton is gisteren over de stad verdeeld. ,,We doen het ene plantenvak wel en het andere niet’’, legt wijkbeheerder Koen Jager uit. ,,Zo kunnen we over een paar maanden goed de verschillen zien.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn