City Club in Apeldoorn na schietpartij weer open, wel extra maatregelen

videoMet extra veiligheidsmaatregelen gaat City Club in Apeldoorn ‘gewoon’ weer open. Na de beschieting in de nacht van dinsdag op woensdag zijn alleen de openingstijden wat minder ruim dan normaal. Maar dat is eenmalig.

Meer beveiligers, dubbel fouilleren en camera’s die op straat worden gericht; die extra maatregelen neemt eigenaar Besir ‘Baba’, voordat hij vanavond de deuren van zijn City Club aan het Caterplein in Apeldoorn opent. Het café is op woensdag altijd gesloten. Dus dat het café gisteren niet open ging, was gebruikelijk. Donderdag is de eerste van de drie dagen in de week dat het café open is.

Café-eigenaar Besir ‘Baba’ had donderdag naar eigen zeggen een goed gesprek met ambtenaren van de gemeente Apeldoorn. Daarin heeft hij verteld welke maatregelen hij neemt voor zijn café weer open gaat. Een gemeentewoordvoerder gaf gisteren in een schriftelijke reactie op vragen van de Stentor aan dat Apeldoorn ‘de resultaten van het politie-onderzoek’ naar de schietpartij afwacht. Er worden dus geen verregaande maatregelen genomen, zoals een tijdelijke sluiting.

In Zwolle moest Café Bruut vorige maand op last van de gemeente wél tijdelijk dicht, als gevolg van de vondst van een handgranaat bij de deur van dat café.

Volledig scherm
Met wat extra veiligheidsmaatregelen gaat de gisternacht beschoten City Club in Apeldoorn vanavond ‘gewoon’ weer open. © Maarten Sprangh

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn