City Club in Apeldoorn na schietpartij weer open, wel extra maatregelen

videoMet extra veiligheidsmaatregelen gaat City Club in Apeldoorn ‘gewoon’ weer open. Na de beschieting in de nacht van dinsdag op woensdag zijn alleen de openingstijden wat minder ruim dan normaal. Maar dat is eenmalig.

Meer beveiligers, dubbel fouilleren en camera’s die op straat worden gericht; die extra maatregelen neemt eigenaar Besir ‘Baba’, voordat hij vanavond de deuren van zijn City Club aan het Caterplein in Apeldoorn opent. Het café is op woensdag altijd gesloten. Dus dat het café gisteren niet open ging, was gebruikelijk. Donderdag is de eerste van de drie dagen in de week dat het café open is.

Café-eigenaar Besir ‘Baba’ had donderdag naar eigen zeggen een goed gesprek met ambtenaren van de gemeente Apeldoorn. Daarin heeft hij verteld welke maatregelen hij neemt voor zijn café weer open gaat. Een gemeentewoordvoerder gaf gisteren in een schriftelijke reactie op vragen van de Stentor aan dat Apeldoorn ‘de resultaten van het politie-onderzoek’ naar de schietpartij afwacht. Er worden dus geen verregaande maatregelen genomen, zoals een tijdelijke sluiting.

In Zwolle moest Café Bruut vorige maand op last van de gemeente wél tijdelijk dicht, als gevolg van de vondst van een handgranaat bij de deur van dat café.

Volledig scherm
Met wat extra veiligheidsmaatregelen gaat de gisternacht beschoten City Club in Apeldoorn vanavond ‘gewoon’ weer open. © Maarten Sprangh
  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn