Volledig scherm
De kersttruck die vanmiddag in Breda staat. © Coca Cola

Coca-Cola-kersttruck komt naar Apeldoorn en Rijssen

KaartDe Coca-Cola-kersttruck toert de komende weken door Nederland en op maandag 16 december stopt de kleurrijke vrachtwagen in Rijssen en zondag 22 december kun je ’m bewonderen in Apeldoorn. De vrachtwagen komt op het Zwitsalterrein te staan. Op het lijstje staan ook Amsterdam, Maastricht, Den Bosch en Roermond.

Dit jaar brengt Coca-Cola een belangrijke boodschap mee, namelijk om verschillen opzij te zetten en samen aan tafel te gaan om dit bijzondere moment van verbondenheid te delen. Coca-Cola zet deze boodschap kracht bij door het Rode Kruis te steunen.

Bezoekers van de kersttruck kunnen kerstsokken of cadeaupapier meenemen in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van heerlijke hapjes gemaakt door vrijwilligers van de Welcome app. 

Vooroordelen loslaten

Dit jaar staat de kerstcampagne van Coca-Cola in het teken van ‘What we share is stronger’. Wat ons verbindt, is sterker dan wat ons verdeelt. Met deze kerstcampagne nodigt Coca-Cola mensen van over de hele wereld uit om het goede in anderen te zien, verschillen opzij te zetten, vooroordelen los te laten en je te richten op de gelijkenissen.

Bij deze campagne hoort ook een nieuwe tv-commercial. In 1931 bedacht Coca-Cola een van de beroemdste kerstpersonages: de kerstman in de iconische kleuren rood en wit, zoals de meeste mensen de kerstman nu voor ogen hebben. In de commercial laat het frisdrankmerk het leven door de ogen van de Kerstman zien. Een geliefde man, maar ook beetje mysterieus. Anders dan anders. En wat doen wij? We verwelkomen hem, want het maakt niet uit hoe anders iemand is, als je simpelweg het goede in een ander ziet.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn