Arie den Hartog in zijn bungalow van Bungalowpark Hoenderloo om zich terug te trekken en zo Corona besmetting te voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Arie den Hartog in zijn bungalow van Bungalowpark Hoenderloo om zich terug te trekken en zo Corona besmetting te voorkomen. © Kevin Hagens

Coronavluchteling uit Zuid-Holland zoekt zijn toevlucht op de Veluwe

Oost-Nederland is niet alleen populair om vakanties door te brengen. De Veluwe dient nu ook als schuilplaats voor het dodelijke coronavirus. ,,Ik ben astmapatiënt en mijn kinderen hebben me hierheen gestuurd’’, zegt westerling Arie den Hartog.

‘Onze receptie en horeca zijn gesloten’, prijkt er op een pamflet op de deur van De Boskantine. Ook het zwembad van Bungalowpark Hoenderloo blijft voorlopig dicht. Toch staat er deze woensdag nog een behoorlijke hoeveelheid blik op de parkeerplaats aan de Krimweg. 

  1. Apeldoornse organisatie zorgt - in beschermende kleding - dat coronapatiënten niet in eenzaamheid hoeven te sterven

    Apeldoorn­se organisa­tie zorgt - in beschermen­de kleding - dat coronapa­tiën­ten niet in eenzaam­heid hoeven te sterven

    Palliaterm in Apeldoorn, een netwerkorganisatie van zelfstandige zorgverleners die patiënten in de laatste fase van hun leven zorg aan huis verlenen, staat klaar om patiënten die aan corona lijden en stervende zijn in hun eigen woning te verzorgen. ,,Voor ons is dit ook een beetje pionieren, maar het is belangrijk dat mensen weten dat wij de mogelijkheid gaan bieden. Mensen hoeven zo niet in alle eenzaamheid in een ziekenhuis te sterven”, zegt bestuurder Dietske van Maanen. Inmiddels is zondag de eerste coronaptiënt bij Palliaterm aangemeld.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn