Volledig scherm
Door de hevige sneeuwval zijn in de Morinistraat in Apeldoorn dakgoten naar beneden gestort. © Paul Hartman

Dakgoten vallen naar beneden door hevige sneeuwval in Apeldoorn

Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen, zegt de Apeldoornse Sharon Staps, terwijl ze wijst naar de ravage in haar achtertuin. Door het gewicht van de sneeuw heeft de dakgoot van haar woning in de Morinistraat het begeven en is naar beneden gestort. Het konijnenhok werd op een haar na gemist, maar de schutting overleefde het niet. 

Bewoners van de Ruysdaellaan en Hobbemastraat overkwam hetzelfde. In alle gevallen gaat het om huizen die eigendom zijn van woningcorporatie Woonmensen. De sociale verhuurder heeft nog niet gereageerd op vragen van deze krant.

Door de hevige sneeuwval, raakten de dakgoten van de woningen de afgelopen dagen tot de nok gevuld. Toen buurtbewoners zondagavond de boel hoorden kraken en piepen, wisten ze dat er iets mis was. Al snel werd duidelijk dat de dakgoten het gewicht van de sneeuw niet konden dragen. De constructie begon het te begeven. Zondagavond vielen de eerste dakgoten naar beneden. 

Hels kabaal

En daar bleef het niet bij. Maandagavond was het raak aan de achterzijde van een serie rijtjeswoningen aan de Morinistraat. ,,We hoorden de hele avond al gekraak", vertellen Sharon Staps en haar buurvrouw Elly Rötter. ,,Een hels kabaal. Toen stortte de boel op een gegeven moment in elkaar. We schrokken ons een ongeluk."

Medewerkers van Woonmensen zijn momenteel de schade aan het opnemen. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn