Volledig scherm
© Google Street View

Dakloze coronapatiënten in voormalig schoolgebouw in Apeldoorn

Herstellende coronapatiënten die geen plek hebben waar ze nu terecht kunnen, mogen de komende tijd in een leegstaand schoolgebouw in Apeldoorn verblijven.

De gemeente Apeldoorn heeft de voormalige Ambelt aan het Markerichtersveld daarvoor ingericht. De locatie is bedoeld voor covid 19-patiënten die niet (meer) in het ziekenhuis hoeven te liggen, en die geen eigen woonruimte hebben of tijdelijk niet op hun vertrouwde opvangplek terecht kunnen.

Druk op ziekenhuizen

Er kunnen maximaal dertig mensen tegelijk verblijven. Zij kunnen uit heel Noord- en Oost-Gelderland afkomstig zijn. Artsen, verpleegkundigen en ‘gekwalificeerde begeleiders’ zorgen voor de opvang.
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland had om de voorziening gevraagd. Die verwacht dat de druk op de ziekenhuizen in dit gebied de komende tijd nog toeneemt. Eerder is al gemeld dat er in verpleeghuizen afdelingen voor herstellende corona-patiënten worden ingericht, en er is een speciaal zorghotel voor dit doel opgetuigd in Apeldoorn en Almen. De vandaag geopende opvang in het schoolgebouw is de eerste slaapplek voor dak- en thuisloze corona-patiënten.

  1. Angst voor supermarkt maakt praatje met SRV-man onbetaalbaar: ‘Ik zag de eenzaamheid aan de verkoop van koekjes’
    PREMIUM
    Rijdende winkel

    Angst voor supermarkt maakt praatje met SRV-man onbetaal­baar: ‘Ik zag de eenzaam­heid aan de verkoop van koekjes’

    De ‘SRV-man’ uit de tijd? Welnee. Rijdende winkel-ondernemer Dick Achterberg uit Beemte-Broekland ziet dat veel klanten in coronatijden maar wat blij zijn met zijn komst. ,,Het sociale aspect is zo belangrijk. Zeker nu durven sommige ouderen niet naar de supermarkt en zitten mensen verlegen om een praatje. Wij zorgen voor sociale samenhang.’’

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn