Volledig scherm
PREMIUM
Ver voordat de Apeldoornse wijk De Maten werd aangelegd, werd op de plek van het huidige Kanaalpark huisvuil, bedrijfs- en chemisch afval gestort. Uiteindelijk hoopte zich er 427.820 ton afval op. Deze foto is uit 1964. © CODA Archief

De Adelaar heeft oude stortplaats nodig in plan voor wielerbaan in Apeldoorn

De voormalige stortplaats onder het Apeldoornse Kanaalpark speelt een cruciale rol in de plannen van wielerclub De Adelaar om daar een wielerparcours aan te leggen. Op andere locaties - de gemeentelijke groenafdeling ziet de club veel liever naar Beekbergsebroek verhuizen - kan De Adelaar niet profiteren van overheidsgeld voor voormalige stortplaatsen.

Omwonenden van het Kanaalpark overhandigden donderdag een 1300 keer ondertekende petitie aan wethouder Detlev Cziesso. Ze willen dat de gemeente het wielercircuit pal naast hun woonwijk niet aanlegt en vragen De Adelaar om zichzelf terug te trekken. De wethouder opperde dat De Adelaar beter naar een andere plek kan kijken, gezien het massale verzet. Een andere koers inslaan is voor de wielerclub echter geen optie, zegt projectleider Buddy Wensink. 

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn